Gyermekvárás - Gyermekáldás - a természetgyógyász szemével HH

Gyermekvárás - Gyermekáldás - a természetgyógyász szemével HH
Szerző: Bokor Katalin
Megjelenés: 2005
ISBN: 9636500517
Terjedelem: 152 oldal
Állapot: Új
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 4898

A könyv tartalmáról

Gyermekvárás - Gyermekáldás - a természetgyógyász szemével
Örömmel veheti kézbe ezt a kis könyvet mindenki, aki átérzi, mekkora felelősséggel tartozik a szülő leendő gyermekeinek egészségéért. Ez a könyv útmutató azoknak, akik tudatosan meg szeretnék alapozni családjuk egészségét.
Ezt a munkát saját magukon kell kezdeniük. A születendő gyermek mindkét szülőtől örökli azok egészségét. Az anya és az apa-, tudva, hogy saját szokásaik, életmódjuk befolyásolja gyermekeik jövendő testi-lelki jólétét-, kell, hogy helyesen megválogatott táplálékkal és egészséges életmódot élve, a munka és a pihenés helyes arányára is figyelve, kerülve a káros, romboló szokásokat - készüljön gyermeke érkezésére.

Hangsúlyozottan van erre szükség akkor, amikor az anya áldott állapotba kerül.

A Nők Lapja egyik számában elgondolkodtató cikk jelent meg – az áldott állapotban lévő Anyuka egészséges- vagy egészségtelen táplálkozásának következményéről. Érdemes elolvasni és elgondolkodni rajta

Íme: „Már 1965 óta ismert, hogy a várandósok vitaminhiánya a magzatban fejlődési rendellenességet idézhet elő. Sokáig azonban nem tudtuk, hogy a táplálkozásunk során bevitt fehérjéből egy mérgező aminosav is képződik, a homocisztein. A szervezetünk ezt felismeri, és nagyon gyorsan le is akarná bontani, viszont a legfontosabb méregtelenítésért felelős gén Magyarországon minden második emberben rossz! Ez az -anyák szervezetében is meglévő –lebontatlan mérgező anyag a születendő gyermeknél nyitott gerincet, agy- és végtaghiányt, szív- illetve veserendellenességeket okozhat. „

Mind neki, mind pedig környezetének egészséges életet kell élnie, fizikailag és lelkileg egyaránt. Mivel az asszonyoknak ilyenkor nem csak szervezetében, hanem lelki, idegi és érzelmi állapotában is nagy változások állnak be, nagyobb figyelmet igényelnek férjüktől, hozzátartozóiktól. Az áldott állapotban jelentkező változásokról, az ezekhez való helyes viszonyulásról olvashatnak könyvemben.

Külön téma az apaszerep. Az apa felelősségéről, fontos szerepéről olvashatnak férfiaknak szóló, megszívlelendő tanácsokat.
Segítő gondolatokat, útmutatást találhatnak még ahhoz, hogyan tudják megvalósítani a gyermekvárás szeretettel teli, de nem könnyű feladatait a gyakorlatban.
S ha megérkezett a kis jövevény, elhelyezéséről, táplálásáról, az anyatej szaporításáról, a házilag is elkészíthető, orvosilag is elfogadott, egyszerű betegápolási módszerekről is sok mindent megtudhatnak.
Az egészséges növekedéshez szükséges ételreceptek is megtalálhatóak a könyvben.
Ezek a jóízű ételek a felnőtteknek is hasznukra lehetnek, különösen betegségük esetén, reggeli és vacsoraételként.
A gyermeknek nincs szüksége sok dologra, csak vidám, békés, szerető otthonra.
A szép portugál vers is elgondolkodtató lehet mindannyiunk számára:
"Mondod, hogy én vagyok a jövő
Ne hagyj a jelenben magamra.
Mondod, én vagyok a remény, a béke
Ne okozz békétlenséget nékem.
Ne kívánságod szerint, ünnepnapokon szeress,
Állandó szeretettel nevelj,
Nem arra vágyom, hogy játékszered legyek,
Példás szavakat, életet kérek tőled.
Munkára, jóságra, kedvességre, megbocsátásra,
tisztességre, becsületességre nevelj.
Lábamat az igazság útjára vezesd
Formáld, irányítsd éltemet, akkor is, ha szenvedést,
szívfájdalmat okoz nékem.
Kérlek! Nevelj engem úgy ma,
Hogy holnap miattam ne kelljen sírnod."
Tetszenek látni a gyermek-képeket: Olyan Anyukák gyermekei, akik sok sok vizsgálat és kezelések után szembesültek azzal, hogy nem lesz sohasem gyermekük.
S lám! a jó Isten segítségével, sok kezelések után, melyeket otthon saját maguk végeztek, sok ilyen kisgyermek szaladgál nemcsak kis hazánkban, hanem több más államokban is.
A szülőkkel együtt örülök ilyenkor én is.

A virág is szebb, ha szeretettel locsolják, az étel is jobb ízű, ha szeretettel van elkészítve, s mennyivel boldogabb és egészségesebb lesz az a gyermek, akit szeretettel vártak, akit mindig szerető légkör vesz körül!

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.