Életreceptek ételreceptek - Vegán életmód, receptek HH

Életreceptek ételreceptek - Vegán életmód, receptek HH
Szerző: Bokor Katalin
Megjelenés: 2010
ISBN: 9632186117
Terjedelem: 264 oldal
Állapot: Új
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 4895

A könyv tartalmáról

Életreceptek ételreceptek - Vegán életmód, receptek HH
Kedves Olvasóm! Már a könyv címében is benne van: két életünkre igen komoly
Kihatással levő dologgal foglalkozik a könyv :
1. Vegán Életmód - 2. Vegan receptek.

A könyv első része egy egészséges életmód elsajátításához, s gyakorlati véghezviteléhez ad   szakszerű tanácsokat. Sokan megijednek ettől a szótól: Vegan ételeket fogyasztok. Az első kérdés: Mit tudtok enni? Nem fog majd kialakulni nálatok valamilyen hiánybetegség? Brazíliai  utam előtt huszonnégyszer voltam itthon kis hazánkban kórházban, s többször mosolyogva  kérdezte meg tőlem az Orvos bácsi: mi lesz az esszencialis fehérjékkel, azok csak állati  termékekben találhatók meg.

S mi történik 2005- telén, mikor hozzáfogtam e könyv megírásához? Szigorúan kutattam az orvosok által írt Tápanyagtáblázat c. könyvet, s elhatároztam, hogy lehetőleg minden vitamin- ásványi anyagokat, fehérjéket kigyűjtök belőlük, s összehasonlítást készítek az állati termékekkel szemben. S megdöbbenve tapasztaltam: hogy pl. az esszencialis aminosavak jobban vannak a  növényekben, mint az állati termékekben. (Végtelenül haragudtam ekkor magamra, hogy eddig ennek a dolognak miért nem jártam a végére. De igaz az a mondás: Jobb későn, mint soha.) 

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.