A kognitív terápia térhódítása

A kognitív terápia térhódítása
Szerző: Paul M Salkovskis
Megjelenés: 392
ISBN: 9799639410700
Terjedelem: 392
Állapot: új
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 7469
Ár:
Ár:4,500 Ft

A könyv tartalmáról

A kognitív terápia térhódítása
 
Ezen új gondolatok eredetiségét és jelentőségét mutatja be ez a gazdag gyűjtemény, amelyet a kognitív-viselkedésterápia fejlődésének egyik jelentős kutatója állított össze. Kitűnő, naprakész - és megállíthatatlan fejlődésre utaló - fejezeteket tartalmaz a pszichés zavarok valamennyi területéről. Ez a gyűjtemény valóban igazolni látszik Martin Seligman megjegyzését: ez valóban a kognitív terápia aranykora.
Rokonszenves, hogy több szerző is őszinte elismeréssel szól Beck ösztönző hozzájárulásáról, és itt megragadnám az alkalmat, hogy én is köszönetet mondjak neki. Beck nyitó fejezete időszerű és örvendetes beszámoló a szerző gondolkodásának alakulásáról.
Az is örvendetes, hogy a kognitív terápia térhódítását bemutató könyvet Paul Salkovskis szerkeszti, akinek munkái újszerűek és eredetiek, és aki kiemelkedő tagja annak az oxfordi tanszéknek, amelynek tudományos tevékenysége oly ösztönző a kognitív-viselkedésterápiában.
A tárgyalt témák valóban a kognitív terápia felfedezetlen, új területei, amelyeken - a terápia újabb alkalmazási lehetőségeinek felmérése érdekében - az elméleti alapok mélyreható tanulmányozására és a nem-tudatos információfeldolgozás gondolatának következetes befogadására tett lelkes próbálkozásokra számíthatunk az általános elméletben.

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.