Mágikus talizmánok - A jövőbelátás eszközei

Mágikus talizmánok - A jövőbelátás eszközei
Szerző: Richard Webster
Megjelenés: 1998
ISBN: 9635282958
Terjedelem: 150
Állapot: Antikvár
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 2380

A könyv tartalmáról

Osszunk egy négyzet alakú lapot egyenlő nagyságú mezőkre, írjunk mindegyikbe egy-egy számot – persze csakis a megfelelőt! –, ha aztán a számokat úgy vízszintesen mint függőlegesen, sőt átlósan is összeadva azonos összeget kapunk, akkor sikerült egy mágikus négyzetet létrehoznunk. Lelkes számtantanárok matematikai kedvcsinálónak, időről időre rajzolják ezeket a négyzeteket… Dürer híres rézmetszetén, a Melankólián, az allegorikus nőalak feje felett látható egy 16 mezőre osztott mágikus négyzet…
Mint annyi minden más, a mágikus négyzet is keletről származik. Könyvünk szerzője, Richard Webster, elmondja, hogy e négyzetek Kínából illetve Indiából jutottak el Európába. Szerepük volt a kabbalista gondolkodásban, de még az ifjú Benjamin Franklin érdeklődését is felkeltették. Indiában a mágikus négyzetet „jantrának”, azaz misztikus diagramnak, az isteni erő szimbólumának tekintik. A szerző jelentős érdeme, hogy Olvasóit megtanítja a jantrák használatára. Útmutatásai alapján talizmánt készíthetünk, a személyes jantrák pedig pontos jellemképet adnak. Sőt, egy, az asztrológiai eljárásoknál lényegesen egyszerűbb módszert alkalmazva, még az eljövendő eseményekről is tájékozódhatunk.
Komoly könyvet vesz kezébe az Olvasó, amely ugyanakkor játéklehetőséget is kínál.

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.