Az esszénus béke evangélium - Harmadik könyv P

Az esszénus béke evangélium - Harmadik könyv P
ISBN: 9789638735164
Terjedelem: 128 oldal
Állapot: Új
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 4969
Ár:
Ár:2,850 Ft

A könyv tartalmáról

Az esszénus béke evangélium - Harmadik könyv P

Az esszénus közösség elveszett tekercsei

"Az Esszénus Béke Evangéliumnak ez a harmadik könyve, amely óriási spirituális, irodalmi, filozófiai és poétikus értékű szövegek gyűjteménye, melyeket a hagyományok két erőteljes egymásba szövődött áramlata hozott létre.
Időrendileg a hagyományoknak az első áramlata az, amelynek a héberek voltak kitéve a babiloni fogság idején, a Gilgames Eposz idejétől Zaratusztra Zend Avesztájáig. A hagyományoknak a második áramlata, amely költői szépséggel folyik keresztül az Ó- és Újtestamentumon, a kortalan Énoktól, és a patriarkáktól a prófétákon keresztül a misztikus Esszénus Közösségig.
Az Esszénus Közösség Holt Tenger mellet eltemetett könyvtárában, ahol a legnagyobb számú tekercseket találták, az írásokban a hagyományok ezen két ága nagy mértékben összefonódik. Különös rendben követi egyik a másikat: az első erőteljes kubista egyszerűségét, a mellérendelt második fenséges expresszionista költészete.
E gyűjtemény bemutatásakor szerettem volna elkerülni a száraz filológiai, valamint a Szentírást magyarázó értelmezéseket, és helyette a szövegek spirituális és poétikus értékeire koncentrálni, amelyek vonzóbbak a huszadik század embere számára. igyekeztem követni azt a stílust, amit az Esszénus Béke Evangélium első könyvének fordításánál alkalmaztam, amely eddig tizenhét nyelven lett publikálva, és közel kétszázezer példányszámban talált olvasóra.
Remélem, hogy ez a harmadik könyv is olyan népszerű lesz, mint az első, és így sikerül továbbra is átadni ezeket a kortalan inspirációkat a mi megzavarodott évszázadunk emberének, hogy vezessenek bennünket, per secula seculórum, és egyre nagyobb és nagyobb világossághoz."
EDMOND BORDEAUX SZÉKELY

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.