Gyakorlati borászat - Kémiai alapok

Gyakorlati borászat - Kémiai alapok
Szerző: Dr. Somlyay István
Megjelenés: 2007
ISBN: 9639553565
Terjedelem: 98
Állapot: Új
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 2247

A könyv tartalmáról

Gyakorlati borászat

Aki borát okszerűen akarja készíteni és kezelni, annak ismernie kell a bor kémiai összetételét, az érésnél és kezelésnél mutatkozó változásokat. Minthogy pedig a bor a mustból, az pedig a szőlőből készül, természetes, hogy ismerni kell a must és a szőlőbogyó, ill. az egész szőlőfürt összetételét, mert csak így tudjuk meg, hogy milyen anyagok jutnak a mustba, és milyen változásokon mennek át a bor keletkezésekor és készre kezelése során.

A szőlő termesztése és a bor készítése komoly szakértelmet igényel. A kistermelők széles tábora is az egyre jobb minőség elérésére törekszik és ehhez a szakirodalomban található ismeretek sokat segíthetnek.
A borászati kémia ismeretek tárgyalása során az olvasó középiskolai kémiai ismereteire alapozva mindvégig törekedtem a közérthetőségre és szándékosan kerültem a mélyebb tudományos megközelítést, a korszerű műszeres analitikai módszerek tárgyalását.

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.