Abszolút tudatosság

Abszolút tudatosság
Sri Ramana Maharishi tanításai
Megjelenés: 1998
Terjedelem: 156
Állapot: Antikvár
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 1302

A könyv tartalmáról

Srí Ramana Maharsit, aki tizenhat éves korában felismerte a világ alapjául szolgáló legfőbb Valóságot, India legnagyobb szentjei között tartják számon. Sugárzóan egyszerű életének nagy részét a szent hegy, az Arunácsala közelében töltötte. Számtalan spirituális kereső részesült áldásában, és ismerte meg tanítását: Te a határtalan tudatosság vagy, amely teljes és szabad. Hogy felismerd valódi természetedet, légy csendben. Tökéletesen csendben.
Bhagaván Ramana Maharsi sohasem tartott beszédeket. Ideje legnagyobb részét csendben töltötte, hallgatásáról és üdvözítő tekintetéről volt ismert. A csend a kifogyhatatlan tanítás, mondotta. A csend örökké beszél, a nyelv örökkévaló áradása az. A csend - amint mondta - állandó, és az egész emberiség üdvét szolgálja... A hallgatás a meg nem szűnő ékesszólás: ismert volt, hogy tanítása a csenden keresztül történik. Csakis a csend az örökkévaló beszéd, az egyetlen szívtől szívig hatoló szó.
Az Abszolút tudatosság három részre tagolódik: a legfontosabb tanítással kezdődik, mely a Nán jár (Ki vagyok én?), a közvetlen ösvény és tudatosság. A második rész tárgya az örök, határtalan, változatlan tudatosság. A harmadik rész az Ön-kutatással, az egóval, az újraszületéssel és hasonló témákkal foglalkozik.

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.