Neroli - Keserű narancs - bio illóolaj - 1 ml - Primavera

Neroli - Keserű narancs - bio illóolaj - 1 ml - Primavera
Gyártó: Primavera Life Gmbh.
Forgalmazó: Denker Natural Cosmetics Kft.
Kiszerelés: 1 ml
VTSZ: Szállítási határidő: 1 hét
Termékazonosító: 4333
Ár:
Ár:6,600 Ft

A termékről

Neroli - Keserű narancs - bio illóolaj - 1 ml - Primavera
 
Nevét az olasz hercegnőről, Neroláról kapta, aki nagyon szerette a virágillatot. Vízgőz-desztillációval a keserű narancsvirágból állítják elő.
Kiszerelés: 1 ml

Latin neve: Citrus aurantium
Származási hely: Marokkó
Illatprofil: Finom virág, friss, édeskés
Illathatás: Relaxáló, afrodiziákum, elősegíti a pihentető alvást, csökkenti a stresszt
Alkalmazása: Illatlámpákba, illatosító kövekre, illatszökőkútba 2-8 csepp ajánlott.
 
TIPP:
A pihentető alváshoz: 1 csepp a párnára.
Keverhető: bergamottal, rózsaolajjal, tubarózsával, citrus olajokkal
Minőségi tanúsítvány: Tanúsított biológiai termesztésből.
 
Az illóolajok 100%-ban illékony anyagok elegye, hatóanyagai jelentős gyógyhatással rendelkeznek, amit az aromaterápia évezredes tapasztalatai támasztanak alá. Az illóolajok stimulálják a kedélyállapotot, serkentik a szervezet ellenálló képességét. Elősegítik a jó közérzetet, csökkentik a stresszt, harmonizálják érzékeket.
A növényi kivonattól függően lehet melegítő, hűtő, tápláló, élénkítő, frissítő hatásuk.
Illóolajaink hamisítatlanul tiszták és természetesek, 100%-os tisztaságúak. Csak a meghatározott törzsnövény olaját tartalmazzák. Nem tartalmaznak szintetikus adalékokat, nincsenek hígítva más növényi olajokkal.
Illatlámpához, illatkúthoz, natúrkozmetikumokhoz, natúrparfümbe, aromamasszázshoz, aroma- test- vagy arcápoláshoz ajánlott. 
A csúcsminőségéről ismert, német PRIMAVERA illóolajok ellenőrzött biogazdálkodásban termesztett, ill. nem szennyezett helyről származó növényekből készülnek, a hatóanyagokat maximálisan megtartó, természetes, vegyi anyagoktól mentes eljárással készülnek. A  kiváló minőséget tanúsító Demeter és Natrue minősítéssel rendelkeznek.
 
 
Az illóolajok alkalmazása, biztonsági előírások
 
A LÉGTÉR FRISSÍTÉSE, FERTŐTLENÍTÉSE:
Párologtatás
: Párologtató mécsesbe, vagy elektromos párologtatóba 8-10 csepp illóolajat cseppentsünk. Az illathatás elmúltával ismételten adagoljunk illóolajat a párologtatóhoz.Légtérspray: Vásárolhatunk kifejezetten erre a célra előállított Primavera bio légtérspray-t – különböző illathatásokkal. Vagy illóolajból magunk is készíthetünk légtérspray-t, bár ezek kevésbé hatékonyak. Pumpás permetezőbe töltsünk 30 ml szénsavmentes ásványvizet és ebbe cseppentsünk 8-12 csepp illóolajat, és permetezzük szét a helyiségben – ügyelve arra, hogy szembe ne kerüljön a permet.
BELÉGZÉS, INHALÁLÁS, SZAUNA:
Zsebkendőre vagy párnaszélre
cseppentsünk 1-2 cseppet, és lélegezzük be az illóolajat. Ha papírzsebkendőről szívjuk be az illatot, akkor az egyik orrnyílást fogjuk be és először az egyik, majd a másik orrnyíláson lélegezzük be. Ezt a módszert 5-7 évesnél kisebb gyerekeknél ne alkalmazzuk.
Inhalálás
hatékony módszere a légúti megbetegedések kezelésének. Egy liter forró vízbe 3-8 csepp illóolajat cseppentsünk, és az illóolajos meleg gőzt mélyen lélegezzük be. Naponta egy-három alkalommal ismételjük meg. Az inhaláció 5-7 éves kor alatt az inhaláció nem ajánlott, egyes illóolajak pedig kis gyermekeknél ellenjavalt, pl. eukaliptusz, borsmenta.
A szaunázás szintén kedvező hatású légúti betegségeknél, de a szervezet tisztulását is kiválóan elősegíti az intenzív izzadás. Illóolajból vagy illóolaj keverékekből 2-5 cseppet tegyünk a felöntő vízhez, majd öntsük a forró kövekre!
BEDÖRZSÖLÉS:
A bedörzsölést alkalmazhatjuk fájdalomcsillapítóként, enyhe érzéstelenítésként, helyi vérbőség fokozóként, mellkasra vagy a hátra kenve köhögéscsillapítóként vagy nyákoldóként. Aromaterápiás bedörzsölő szer készítése: 6-10 csepp illóolajat alaposan keverjünk össze egy evőkanál zsíros bázisolajjal olajjal vagy 70 %-os alkohollal és finoman dörzsöljük be a megfelelő testrészt.
LEMOSÁS, BOROGATÁS:
Sebek, zúzódások, bőrelváltozások, fejfájás helyi kezelésére alkalmazható. A panasztól, betegségtől függően meleg vagy hideg borogatást használhatunk. Az illóolaj ilyen alkalmazását a panasztól függően orvossal és/vagy aromaterapeutával mindenképpen beszéljük meg.
AROMATERÁPIÁS MASSZÁZS:
Az alkalmazott illóolajtól (és a masszázs fajtájától) függően lehet frissítő, lazító, izomgörcsoldó hatású. Az illóolaj hatóanyagai a bőrön keresztül masszázs segítségével és a belégzéssel jutnak a szervezetbe.
BŐRÁPOLÁS:
Az illóolajok tömény hatóanyag tartalmuk miatt nem csak illatosítják a kozmetikumokat, hanem kiváló hidratálók, regenerálók, bőrfeszesítők is. Ilyen célú alkalmazásukat azonban mindig beszéljük meg aromaszakértővel.
FIGYELEM! BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK:
Az illóolajok tömény hatóanyag-koncentrátumok, ezért használatuknál az alábbiakat vegyük figyelembe és tartsuk be:
– Bőrön soha ne alkalmazzuk az illóolajokat hígítatlanul.
(Van néhány kivétel, de ehhez kérjük ki aromaszakértő vagy az aromaterápiát ismerő orvos, gyógyszerész véleményét.)
– Egyéni érzékenységtől függően allergiás reakciót is kiválhatnak az illóolajok. Ha először akarunk egy illóolajat alkalmazni, akkor először csináljunk egy próbát. A csuklónk belső oldalára, egy kis bőrfelületre vigyük fel a hígított illóolajat, ragasszuk le egy sebtapasszal, majd 12 óra elmúltával alaposan vizsgáljuk meg bőrünket. Ha nincs semmiféle bőrirritáció, akkor alkalmazhatjuk. (Hígítás a teszthez: két teáskanál, 10 ml szőlőmagolajba vagy más vivőolajba cseppentsünk 4 cseppet az alkalmazni kívánt olajból és alaposan keverjük össze.)
– Belső használathoz mindig kérjük ki aromaszakértő vagy az aromaterápiát ismerő orvos, gyógyszerész véleményét.
– Krónikus betegség, terhesség
vagy betegségből történő felépüléskor, legyengült immunrendszer esetén az illóolajok alkalmazásáról mindig konzultáljunk kezelőorvosunkkal vagy aromaterapeutával.
– Mindig 100%-os tisztaságú, lehetőleg bio terméket válasszunk
, még ha drágább is, ugyanis a szintetikus (néhány száz forintos) illóolajoknak csak illatuk van, gyógyhatásuk nincs.
– Az illóolajokat ugyanúgy tároljuk, kezeljük, mint a gyógyszereket
, vagyis gyerek kezébe ne kerüljön.
Mindig az ajánlott mennyiséget alkalmazzuk.
– Ha véletlenül valaki tömény illóolajat nyel le, ne vizet, hanem olajat itassunk vele, és haladéktalanul forduljunk orvoshoz -- mivel az illóolajok vízben nem, viszont növényi olajokban, alkoholban és mézben, tejszínben jól oldódnak.
– Az aromakonyhában 50 ml növényi olajba (pl. olívaolaj) ne tegyünk többet 5-6 cseppnél, s abból is egyszerre 1 teáskanálnyinál többet ne használjunk!
– A lejárt szavatosságú illóolajat adjuk le a gyógyszertárakban. Erősen hígítva, porlasztóba téve növényi kártevők ellen még felhasználhatjuk ezeket.
AZ ILLÓOLAJOK TÁROLÁSA
Az illóolajok fényre, hőre, levegőre érzékenyek, mert ezek elősegítik az oxidációt és gyantásodást, ezért mindig sötét színű üvegben, jól lezárva tároljuk, hűvös helyen tároljuk.

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.