Lapacho étrendkiegészítő tea - Energy - 105 g

Lapacho étrendkiegészítő tea - Energy - 105 g
Gyártó: Energy Group a. s.
Forgalmazó: Hungary Energy Kft
Kiszerelés: 105 g
VTSZ: Szállítási határidő: 4 nap
Termékazonosító: product 1427

A termékről

LAPACHO  Energy termék

Étrend kiegészítő - tea

A lapacho Dél-Amerika amazóniai vidékéről származó ipéfa, azaz Tabebuia serratifolia kérgéből készülő tea, amit sokan az inkák jellegzetes italának tartanak.
Az indiánok különböző belső és külső gyulladások esetén fogyasztották előszeretettel. Antibiotikumos hatásainak köszönhetően felveszi a harcot a baktériumokkal és gombákkal.
Több szakértő véleménye szerint a lapacho jótékonyan hat onkológiai megbetegedések esetén, beleértve a leukémiát is. Pozitívan hat kemoterápia után és pszichofarmatikumok hosszantartó szedése esetén.

Közép-Amerika trópusi esőerdeiben él egy csöves virágzatú, bársonyoa kérgű, magasra növő fa, melyet a helyi őslakos törzsek régóta gyógyhatásúnak tartanak. Néhány törzs "Tajy"-nak, életerőnek, vagy egyszerűen "Az Isteni Fa"-nak hívja. A Lapacho modern kori története 1884-ig nyúlik vissza, amikor a legfontosabb összetevőjét izolálták és később tesztelték a hatását a rák különféle fajtáinak kezelésében. Az első eredmények annyira meghökkentőek voltak, hogy a brazil kormány hírzárlatot rendelt el minden olyan nyilvános bejelentésre vonatkozóan, amely a Lapacho klinikai kutatására vonatkozott. Ezt csak 1981-ben oldották fel, azóta az érdeklődés a fa iránt világszerte folyamatosan nő.

Eredet: Peru, Coronel Portillo tartomány

Felhasznált része: a kéreg belső része

Használható:

  • gyulladásos megbetegedések(vírus, baktérium, gomba)
  • asztama, allergia
  • gyomor rendellenességek
  • máj rendellenességek
  • központi idegrendszer problémái
  • a rák különböző formái
  • bőr és nőgyógyászati rendellenességek.


Hatásai: A Lapacho immunrendszer erősítő, gyulladásgátló, antioxidáns, fájdalomcsökkentő és rákellenes hatást mutat. A kéreg naftakinont és antrakinont tartalmaz; ez a két hatóanyag ritkán fordul elő egyszerre ugyanabban a növényben. Gyógyhatása ezek szinergikus tulajdonságaiban rejlik. A legfőbb naftakinon a lapachol, amely erős rákellenes hatást mutat. A főzet tartalmaz még antioxidáns hatású flavonidokat, vitaminokat(B, C, A provitamin), ásványokat(kalcium, kálium, foszfor, magnézium), és nyomelemeket(ón, mangán).

Ellenjavallatok: terhesség, alcsony vérnyomás, szívelégtelenség, hasmenés. 3 év alatti gyermekek számára nem ajánlott.

Elkészítése:

Elkészítés és adagolás: 3-4 teáskanál 1 liter vízhez. Forraljuk 5 percig, vegyük le a tűzről és hagyjuk állni 15 percig. Kis adagokban fogyasszuk. Ne használjunk aluminium edényt. Ne melegítsük újra.
 A teát melegen és hidegen egyaránt fogyaszthatjuk. Méz hozzáadásával ízesíthetjük.

Várandós és szoptató kismamák számára nem ajánlott.

A teát kúraszerűen javasoljuk alkalmazni.

Két-három hét napi fogyasztás után érdemes legalább egy hónap szünetet tartani.  

Tárolása:

A felbontástól számított 3 hónapon belül javasolt felhasználni.

Száraz, sötét helyen 10-25 C fokon tárolandó, óvni kell a fagytól

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.