Arkocaps Echinacea kapszula - 45 db - HH

Arkocaps Echinacea kapszula - 45 db - HH
Kiszerelés: 1 doboz: 45 db kapszula
VTSZ: Szállítási határidő: 1 hét
Termékazonosító: 4170
Ár:
Ár:2,100 Ft

A termékről

Arkocaps Echinacea kapszula - 45 db - HH
 
A növényi eredetű immunerősítő

Az echinacea eredetileg az Egyesült Államok területéről származik, ma viszont termesztik Nagy-Britanniában is. Az indiánok régóta használták ezt a növényt sebek kezelésére. Mint nevéből is adódik, a növény virága mély bíbor színű, gyógyhatása miatt azonban a gyökerét használják. A növény gyökere poliszaccharidokat tartalmaz, amelyek immunrendszer erősítő tulajdonságokkal rendelkeznek. Stimulálják a szervezet nem specifikus védekező rendszerét. (Wagner, H.: Immunstimulation with Echinacea Preparations, 1989) Az echinaceát nem csak megfázás és influenzás tünetek esetén használják, hanem sok egyéb vírusos és bakteriális és bőrfertőzés leküzdésére kiegészítő szerként.
Az Arkocaps Echinacea kapszula a bíbor kasvirág szárított gyökerét tartalmazza. Akasvirágfajokból több jelentős hatóanyagcsoportot izoláltak. Legfontosabbak közülük a kávésavszármazékok, alkilamidok, poliszacharidok és az illóolajak. Az Echinacea purpurea gyökeréből 11 alkilamid-komponenst izoláltak.

Ajánlható: megfázás, influenza, vírusos és bakteriális fertőzések, bőrpanaszok

Adagolás: napi 3x1-2 kapszula étkezés előtt.

Mellékhatások, ellenjavallatok: nem javasolt autoimmun betegsé­gekben szenvendőknek, valamint a Compositae (fészkes virágzatúak) családba tartozó növényekre való allergia esetén. Nem javasolt a szedése terhesség alatt.
 
Felhasznált részek: gyökerek 325 mg fagyasztva őrölt teljes növénypor kapszulánként
Regisztrációs szám: 3892/2008 OÉTI
 
Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!
Az étrend-kiegészítők a hagyományos étrend kiegészítését szolgáló olyan élelmiszerek, melyek koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat, vagy egyéb táplálkozási, vagy élettani hatással rendelkező anyagokat. Nem alkalmasak betegség megelőzésére, kezelésére, vagy diagnosztizálására. Nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot!

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítményekre vonatkozó figyelmeztetés:
A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.