Deva - Erdei mályva - Malva sylvestris - virágesszencia 10 ml spray

Deva - Erdei mályva - Malva sylvestris - virágesszencia 10 ml spray
Gyártó: http://www.lab-deva.com
Forgalmazó: Leander Vita Kft.
Kiszerelés: 10 ml spray
VTSZ: Szállítási határidő: 1 hét
Termékazonosító: product 1476
Ár:
Ár:3,200 Ft

A termékről

Deva - Erdei mályva - Malva sylvestris - virágesszencia 10 ml spray
Önelfogadás, szociális nyitottság. Az élet során lezajló átváltozási folyamatok – különösképpen az öregedés – elfogadásához. Emellett növeli a félénk emberek önbizalmát és szívélyességét. Segít a bizonytalanság és a bezárkózás leküzdésében. Hasznos esszencia azoknak, akik társaságban rosszul érzik magukat.
ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK

Az összetett esszenciák sajátossága, hogy a bennük lévő monoesszenciák bizonyos tulajdonságai kerülnek előtérbe, mivel a virágesszenciák egymásra is hatást gyakorolnak. Egyfajta szinergizmus, együttműködés, egymás kiegészítése, felerősítése lép fel, mely összességében mást vált ki, mint ha az egyes esszenciákat időben is elkülönülve alkalmaznánk.

Ezek az összetett esszenciák egyértelműen felismerhető élethelyzetekben (1. Assistance, 2.
Nyugodt éjszakák, 3. Testi ellazulás, 4. Oltalom, 5. Érzelmi élet és nemiség, 6. Leszokás, 7. Feltöltődés, 8.
Tanulás és vizsgaidőszak, 9. Családi összetartás, 14. Fejlődés) és életszakaszokban (10. Terhesség, 11. Kisgyermekkor, 12. Serdülőkor, 13. Érett kor) segítenek bennünket. Ezáltal is megkönnyítve a
virágesszenciákkal való ismerkedést és tapasztalatszerzést.Hogy a megfelelő hatást el lehessen érni, nem ajánlott egyszerre több összetett esszenciát használni. Kivételt képez az Assistance nevű készítmény, mely bármelyik összetett esszenciával egyidejűleg szedhető.

A monoesszenciák kiválasztásánál nagyobb szerepet kap, hogy a beteg felismerje az éppen akkor rá jellemző érzelmet vagy lelki állapotot.Az optimális hatás elérése érdekében nem érdemes 7 különböző virágesszenciánál többet egyszerre használni.

A Floressentiel-készítmények felhasználási területéről egy későbbi pontban esik szó.

A VIRÁGESSZENCIÁK HASZNÁLATÁNAK ELŐNYEI

A DEVA virágesszenciák nem mérgezőek, mellékhatástól mentesek, függés nem alakulhat ki, más fizikai hatóanyagot tartalmazó szerekkel nem lépnek kölcsönhatásba, és minden korosztálynál alkalmazhatók. Homeopátiás szerekkel kimondottan jól kombinálhatók.

ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ

• A DEVA virágesszencia készítmények 10 ml-es, permetszóróval ellátott üvegcsékben kaphatók. Javasolt általános adag: 2-3 spray-befújás a nyelv alá, naponta 3-5 alkalommal.
• A virágesszenciák hatékonyságát biztosítja, ha az esszenciát alkalmazó személy ügyel arra, hogy az esszencia fújása előtt és után egy ideig a száj nyálkahártyája semleges legyen. Ezért ajánlott röviddel az esszenciák fújása előtt és után kerülni erős aromájú anyagok, étel vagy ital szájba vételét (pl. kávé, tea, dohányzás, illóolajat tartalmazó élelmiszerek vagy szájhigiéniai termékek).

Várandósok, kisgyermekes anyukák és autóvezetők figyelmébe:

A virágesszencia készítmények az eltarthatóság érdekében tartalmaznak biokonyakot. Egy 10 ml üvegnyi esszenciában a 20 térfogat % alkohol van. Érzékenység esetén az esszenciát be lehet venni kevés vízzel (a pohár vízbe fújni az esszenciát), vagy gyerekeknek cumisüvegből megitatni.

Másik lehetőség, hogy a test egyes területei nagyon érzékenyek a virágesszenciák rezgésének befogadására: a csukló belső oldala, halánték, nyirokcsomók, ajkak, napfonat környéke, tenyér, talp, az energetikai központoknak megfelelő területek, fontosabb akupunktúra pontok.

Az esszenciák használata során a vérből nem mutatható ki alkohol, de a szájban közvetlenül a permetfújás után időlegesen kialakulhat olyan alkohol koncentráció, amit a szonda kimutathat (hasonló eset fordulhat elő konyakos meggyel) Ezért érdemes az esszenciát jóval a vezetés megkezdése előtt fújni, vagy más érzékeny testrészen bemasszírozni.

AZ ADAGOLÁS IDŐTARTAMA

A. Alkalmankénti szedés

• Az Assistance spray-t egy adott stresszhelyzetben lehet többször, akár 15 percenként vagy más szerrel együtt is alkalmazni. Folyamatos szedése nem indokolt. Ezt a készítményt megelőzésként is lehet használni egy előre látható stresszes helyzet esetén (pl. fogorvostól való félelem esetén, repülőút, szereplés, állásinterjú, vizsga, konfliktus helyzet tisztázása előtt).
• Nyugodt éjszakák: a pihentető éjszakai alvás érdekében napközben is ajánlott szedni, és a szokásos esti adagon túl, éjszaka felébredéskor lehet akár 15 percenként a szert az újbóli elalvásig alkalmazni.
• Testi ellazulás: sportolás, verseny, nagyfokú fizikai megerőltetés esetén érdemes a szert közvetlenül az esemény előtt és után is fújni.

Alkalmankénti szedés esetén alapvetően fontos, hogy kizárólag első hígítású szereket alkalmazzunk.

B. Kúraszerű alkalmazás

• A virágesszenciákat folyamatosan legalább 10 napig, vagy a tartósabb és mélyebb hatás érdekében 4 hétig szükséges szedni.
• Egy 10 ml-es üvegcse tartalma elegendő kb. 14 napra, ha napi 3 alkalommal 2 fújást alkalmazunk.
• A változások természetesen jóval a kúra vége előtt is megnyilvánulhatnak, de van, amikor folytatni szükséges a virágesszencia szedését, hogy a hatás jobban beivódjon az egyén pszichéjébe.
• A kúra végén megfigyeljük, hogy milyen hatást értünk el. A probléma, amelyre a virágesszenciát szedtük, talán már megoldódott (ez történik a legtöbb esetben), vagy átalakult, és feltárt egy mélyebb problémát.
• A mélyebb változásokhoz, régóta fennálló traumák esetén több hónapos terápiás ciklusok is szükségessé válhatnak.

A szedés rendszeressége (a legfontosabb este lefekvés előtt és reggel ébredés után) alapvetően fontos ahhoz, hogy a virágesszenciák harmonizáló rezgése tartósan és kellő mélységben „át tudja hangolni" érzelmi világunkat és gondolkodásmódunkat.

ALKALMAZÁSI MÓDOK

1. Szájon át történő adagolás (ld. előbbiekben)

2. Külső alkalmazás

• Ha azt szeretnénk elérni, hogy a virágesszencia inkább a test egy adott területére fejtse ki a hatását, akkor szükség esetén a testrészt fel kell melegíteni. pl. masszírozás, melegvizes palack segítségével. Ha a bőr felmelegedett, fújjuk az esszenciát az adott bőrfelületre és masszírozzuk bele.
• A test egyes területei nagyon érzékenyek és különösen alkalmasak a virágesszenciák rezgésének befogadására: a csukló belső oldala, halánték, nyirokcsomók, ajkak, napfonat környéke, tenyér, talp, az energetikai központoknak megfelelő területek, fontosabb akupunktúra pontok.
• A virágesszenciát masszázsolajba is keverhetjük. Az olaj hidegen sajtolt, biológiai termesztésű legyen. Az olajat langyosítsuk fel alkalmazása előtt.
• Több kozmetikus alkalmazza az esszenciákat a kezelő krémek elkészítésekor. A Floressentiel termékcsalád két krémje, az Assistance és az Echinaflor krém alapját is virágesszenciák képezik.

3. Fürdő

A virágesszenciákat a fürdővízben is alkalmazhatjuk.
• Néhány (3-16) fújás első hígítású virágesszencia elegendő egy kádnyi vízhez.
• Ha többféle virágesszenciát szeretnénk alkalmazni, fújjunk valamennyi készítményből
vízmennyiségtől függően 3-16-szor.Fürdőolajat is keverhetünk a vízbe, ha az harmonizál az alkalmazott virágesszenciával.

A víz kedvezőtlen tulajdonságainak javítására a tapasztalatok szerint alkalmazható kifacsart citrom leve.

4. Permetező

Egyes specifikus helyzetek kezelésére a virágesszenciákat a környezetünkbe is permetezhetjük.
Védelmező hatást fejt ki a megzavart környezetre pl. az OLTALOM nevű DEVA összetett virágesszencia készítmény.

A VIRÁGESSZENCIÁK HATÁSA ÁLLATOKRA ÉS NÖVÉNYEKRE

• Számos állatorvos alkalmazza ezt a terápiás módszert. Többek között olyan állatok kezelésére, amelyeket nehezen lehet megközelíteni: mint például egy agresszív kutyát, megriadt macskát vagy lovat. Itt a permetszóró használata a legcélravezetőbb. Szelídebb állatoknál lehet egyszerűen a szájba fújni, hogy átsegítsük őket megpróbáltatásaikon (pl. baleset, kölyökvesztés, gazdiproblémák, túlzott ragaszkodás).
• Növényeknél segít áthidalni a növekedési nehézségeket (pl. új környezethez való hozzászokás), a kártevők legyőzését (pl. tetvek), és a hirtelen fellépő stresszhelyzeteket (huzat).

A VIRÁGESSZENCIA TERÁPIA ALKALMAZHATÓSÁGA

Bár a virágesszenciák érzelmi világunkra gyakorolt harmonizáló hatása megnyilvánulhat, és több esetben meg is nyilvánul a testi szinten, e gyógyírek mégsem elsősorban a testi bajok orvoslására szolgálnak.
Ezért súlyos betegségek esetén az adott problémának megfelelő gyógyszerek nem hagyhatók el minden további nélkül. Más terápiákhoz hasonlóan itt is elmondható, hogy az egészséges életmód alapfeltétele a
javulásnak. Ha nincsenek meg a test működéséhez szükséges feltételek, az éppúgy negatívan hat ki az érzelmi életre, mint ahogyan a rossz érzelmi állapot is a fizikai közérzetre.

TÁROLÁS ÉS ELTARTHATÓSÁG

Ne tegyük ki a virágesszenciákat az alábbi hatásoknak:

• hőforrásnak, közvetlen, erős lámpafénynek, napfénynek
• káros sugárzásnak (pl. mobiltelefon, mikrohullámú sütő, TV-készülék)
• a vonalkód leolvasásakor alkalmazott lézerfénynek (a DEVA-üvegcséken ezért nincs
vonalkód)

A felbontatlan üvegcse szobahőmérsékleten és fénytől védve több éven keresztül megőrzi az esszencia tulajdonságait.A címkére nyomtatott lejárati dátum az elkészítéstől számított 5 év.A használatban lévő virágesszenciákat is gondosan kell kezelni. Ne hagyjuk az üvegcséket nyitva, a permetszóró szóró része ne érjen semmihez, a kezünkhöz vagy a szánk belsejéhez sem.A röntgensugarak (pl. repülőtéren) a vizsgálatok szerint nincsenek hatással a virágesszenciák energetikai minőségére.

Hasonló termékek

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.