Koprofágia – Székletevés - Bach virágeszencia keverék kutyáknak és macskáknak - 10 ml

Koprofágia – Székletevés - Bach virágeszencia keverék kutyáknak és macskáknak - 10 ml
Forgalmazó: Thigle Kft.
Kiszerelés: 10 ml
Termékazonosító: 6321
Ár:
Ár:1,900 Ft

A termékről

Javallott adagolása:
 
Az állat szorongási szintjétől függően adható naponta négyszer-hatszor vagy még többször négy csepp mennyiségben.
 
Kapható még:
30 ml-s kiszerelésben is, melynek ára 4500 Ft.-
 
A koprofágia az állatok ürülékevését jelenti, legyen szó akár a sajátjáról vagy más állatéról, vagy akár az emberéről is. Bár gyakoribb eset a kutyáknál, de ritkábban a macskáknál is előfordul.
A kutyáknál tehát sokszor ez normális viselkedésnek számít. Például, a nőstény kutyák megeszik a kölykeik ürülékét és vizeletét. A felnőtt kutyák, akik az emberekét vagy más állatfajokét is megeszik, ezt általában azért teszik, mivel azok magas sűrűségű emésztetlen fehérjét tartalmaznak. Így a székletevés nem mindig számít kóros viselkedésnek, inkább a fehérjében és mikrotápanyagokban gazdag élelmek ökológiai forrásként való használatát jelenti. Az állatok pedig általában azért keresik a tápanyagokat vagy mikrotápanyagokat az ürülékekben, mert híján vannak a vitaminoknak és ásványoknak. Az állat az ürülék evését nem csak a vitaminforrás pótlása, hanem az unalom miatt is teheti, vagy egyszerűen azért, mert ezt tanulta a hozzá közel álló másik állattól. De eredhet ez a viselkedés abból is, hogy az állat azt látja, hogy a gazdája minden egyes sétájuk alkalmával felszedi az ürülékét, és a kutya utánozza ezt úgy, hogy a szájába veszi és megeszi azt. Kapcsolatba hozható a napi etetések számával is. Ha az állat csak egyszer kap egy nap enni, lehetséges, hogy a napja hátralévő részét azzal tölti, hogy az élelem hiányát ezzel az örömtelen viselkedéssel próbálja pótolni.
 
Mindenképpen szükséges az állatorvos vizsgálata annak kizárása végett, hogy az állat koprofágiája a táplálkozás következtében jelenik-e meg emésztési és felszívódási zavarként, mint epekövek, malabszorpciós tünetcsoport – magába foglalja az étvágytalanságot, súlyvesztést, felfújódást, izomfájdalmat és zsírszékletet –, hasnyálmirigy elégtelenség, bélfertőzés, vagy a zsíros élelmek mértéktelensége miatt.
Ha az állat a saját ürülékét fogyasztja, az nem árthat fizikálisan, de ha egy másik állat ürülékét fogyasztja, akkor elkaphat általa bélparazitákat vagy vírusos betegséget, mint amilyen a hepatitisz, vagy a parvovírus, sőt, még toxoplazmózist is, ha az ürülék olyan macskától származik, aki élősködővel fertőzött.
A Bach-virágeszenciák a koprofágia kezelésében lényegében a feszültség, az unalom és a figyelemfelkeltés helyzetét foglalhatják magukba és azt orvosolhatják.
 

 
A keverék összetétele:
 
Apróbojtorján (szorongás) +Hangafű (követelő figyelem) +Nebáncsvirág (szorongás) + Elsősegély csepp (nyugtató hatás).
 
Tartósítószere:
víz, grapefruitmag kivonat
 
Kiszerelése:
Barna, fényszűrős, pipettás üvegben.
 
Szavatossága:
Felbontás után 2 hónapig tartható el.
 
Tárolása:
Szobahőmérsékleten, fénytől védve, mobiltelefon, számítógép és egyéb műszaki készülék sugárzásától védett helyen tárolandó. Mivel jó ideje annak már, hogy Edward Bach felfedezte és kifejlesztette virágeszenciát, a technika fejlődésének köszönhetően ma már számos más olyan energetikai rezgéssel is számolni kell, amely az Ő idejében még nem létezett, a repülőtéri átvilágítástól a mindent körbehálózó elektromágneses sugárzásig.
 
A keverék megfelelő adagolása:
 
Felmerülhet az a kérdés, hogy a keverék adásánál betartható-e a megfelelő gyakoriság, hiszen sokszor nem áll elég szabad idő az ajánlott mennyiség, akár csak napi négyszeri rendszeres adására, holott ez különösen az eszenciák alkalmazásának elkezdésekor lenne fontos. Ennek elmaradása, az ajánlott mennyiség kevesebbszer adása csupán azt jelenti, hogy a kezelés hosszabb időt igényel majd, amíg a várt eredmény bekövetkezik. De ha nincs lehetőség a naponta sűrűbben történő adagolásra, akkor az ne azzal legyen ellensúlyozva, hogy az egész napi adagot egyszerre kapja meg az állat.
A leghangsúlyosabb, hogy bár a legegyszerűbbnek tűnik az állat szájába adni közvetlenül az adagot a keverékes üvegből, de kiváltképp, ha egy ijedt, vagy ideges, szorongó, vagy hárító viselkedésről van szó, könnyen megtörténhet a baleset, ha az állat véletlen ráharap a keverékes üveg csepegtetőjére, ezért erre ne kerüljön sor! A legegyszerűbb módja a keverék alkalmazásának az állat ételébe, vagy vizes táljába történő adás
 
A keverék nem helyettesíti az állatorvosi segítséget.
 
A Bach-virágterápia az állatok viselkedésének megváltoztatásánál hasznos kiegészítője lehet az állat terápiájának, az állatorvosi kezelésnek, a tréningnek vagy kutyaiskolának, de ezeket nem pótolhatja!

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.