Nebáncsvirág (18. Impatiens) Bach-virágterápia, eszencia állatoknak - 10 ml

Nebáncsvirág (18. Impatiens) Bach-virágterápia, eszencia állatoknak - 10 ml
Gyártó: Ulmus Kft
Kiszerelés: 10 ml
Termékazonosító: 2114
Ár:
Ár:1,500 Ft

A termékről

Nebáncsvirág (18. Impatiens) Bach-virágterápia, eszencia állatoknak - 10 ml
Ingerlékeny, türelmetlen, ideges.
Minden idegi eredetû esetben megfontolandó a választása.
Idegesség, remegés rosszabbodik. Izgalmi állapotban. Szorongó, ideges állatoknak, fõleg etetési idõben.
 
A 39 féle  Bach-virágeszencia leírása állatoknak:

Apróbojtorján
Érzékeny, könnyen ideges lesz, ha a gazda veszekszik vagy vitatkozik. Béketeremtõnek is hívják. Nem szeretnek egyedül lenni, nyughatatlanok. Bõrproblémák, izületgyulladások, nagyfokú stressz, emésztõszervi panaszok és vizelet visszatartásnál is jól beválhat.

Rezgőnyár
Félelem; fõleg az ismeretlen, meghatározhatatlan sejtelmes félelem. Könnyen idegesek lesznek, határozott ok nélkül. Hólyag és vese panaszoknál segíthet. Elválasztási szorongás egyik kiváló szere.

Bükkfa
Intoleráns egyed, aki hangosan panaszkodik. Csak a gazdát és a közvetlen környezetét tolerálja, de egyéb állatokat vagy embereket nem.Válogatós lehet, intoleráns a bogarakra, virágokra, melegre, hidegre, a nyomásváltozásra, az idõjárás viszontagságaira is. Kitûnõ szer a territoriális agresszivitás esetén, de jól beválhat izületi panaszoknál és allergiánál is.

Kisezerjófű
Szerény, halk állat, melyen könnyen uralkodnak. Szolgálatkész és önfeláldozó. Jó szer mindazoknak, akiket domináns egyedek elnyomnak és hagyják magukat. Félelem más kutyáktól; és ez elnyomott vizelési problémákat okozhat.

Kékgyökér
Azon állatoknál, akik könnyen összezavarhatók, bizonytalanok. Ezek az állatok általában hangosak, nyughatatlanok és mindig van valami problémájuk. A krónikus hangoskodók szere.

Cseresznyeszilva
Azoknak, akik félnek a kontroll elvesztésétõl, akikben nagy belsõ feszültségek vannak. Pl. azoknak a macskáknak, akik pánikba esnek, és heves érzelemkitörést mutatnak. Cseresznye szilva állapotban manifesztálódhat inkontinencia, fõleg izgalom hatására; de öncsonkítás és félelemhez kapcsolódó agresszivitás is elõfordulhat.

Vadgesztenyerügy
A tanulási folyamatban segíthet és leküzdhetõk vele a rossz szokások, beidegzõdések. Ez a szer indikált tréning alkalmával és a berögzött hibák elkerülésekor. Használható a viselkedés változásának bármely formájánál.

Katángkóró
Azoknak az állatoknak, akik uralkodnak a gazdán is; azt hiszik övék az egész ház. Figyelmet követelnek és ételt; a család nagy védelmezõi. A féltékenység és gyanakvás jellemzõ rájuk. Gyakran követik a szeretett gazdát, állandóan láb alatt vannak vagy a gazda ölében. Segít azoknak az állatoknak, akik szétszórtak, közönyösek, figyelmetlenek. Segít felépülni mûtét vagy baleset után, de abban az esetben is hasznos, amikor – gyógyszer túladagolás történt. Kólika és ellés, fialás miatti kifáradás kapcsán is hatékony lehet.

Vadalma
Méregtelenítõ szer, használható toxikus állapotoknál.
Nagyon jó sebek, testszag, ápolatlan szõrzet, bõrgyulladás esetén, mérgezések, fertõzés alkalmával. Annak az állatnak, akit túlterhelt az utazás, versengés, az állatorvoshoz vagy a kozmetikushoz való elmenetel. Nagyon jó versenyek vagy kiállítások elõtt.

Tárnics
Annak az állatnak, aki bátortalan, lehangolt érzelmi és testi szinten egyaránt. Betegség; gazda vagy társ elvesztése, munka, krónikus problémák esetén. Segít méregteleníteni a szervezetet és segíti a gyógyulási folyamatokat is.

Sülzanót
Reménytelen esetekben, és azoknak, akik elutasítják az ételt, továbbá lassan gyógyuló, javuló krónikus panaszok kapcsán. Segít bátorítani a beteget és a gyógyulást is nagymértékben elõrelendíti.

Hangafû
Azoknak, akik figyelmet követelnek a viselkedésükkel, ugatnak, nyávognak állandóan, az egyedüllétet nem bírják. Gyakran barátságosak, de utálatosak is tudnak lenni.

Magyal
Azoknak az állatoknak, akik agresszívek, féltékenyek, gyanakvóak. Ezek az állatok hajlamosak harapni és könnyen méregbe gurulnak. Amikor nem vadak, szeretetre méltóak. Segít tisztázni a képet. Vadrozsnok is tiszta helyzetet teremt, fõleg ott, ahol az állat nem agresszív. A legtöbb agresszióval kapcsolatos esetnél jó választás.

Jerikói lonc
Szorongó magatartás. Kennelben tartás, egyedül, távol a családtól, otthontól (pl. kutyapanzió). Szomorúság betegséggel párosulva. Segíthet még gyengeségnél és ott, ahol az egyed sok vért vesztett.

Nebáncsvirág
Ingerlékeny, türelmetlen, ideges. Minden idegi eredetû esetben megfontolandó a választása. Idegesség, remegés rosszabbodik. Izgalmi állapotban. Szorongó, ideges állatoknak, fõleg etetési idõben.

Vörösfenyő
Azoknak, akik gyávák. Nagyon jó szer, bántalmazás után.

Bohócvirág
Azoknak, akiknek meghatározott félelmeik vannak. Ezek az állatok elbújnak, ha látogató érkezik, néha agresszívek lesznek, ha sarokba szorítják õket. Jó szer félelem: vihartól, villámlástól, zajoktól esetén, esetleg idegen emberek és állatok társaságában is. Félelem által kiváltott akaratlan vizeletürítés.

Vadrepce
Azoknak az állatoknak, amelyek túlterheltek, sokat dolgoznak, kedvetleneknek tûnnek, de mégis végzik a feladatukat. (Fõleg munkakutyák)
Testi funkciók elvesztésénél (bénulások, kiválasztó képesség elvesztése stb.) segítséget nyújthat. Megerõsíti a versenyzõ vagy kiállításon résztvevõ egyedet.

Olajfa
Azoknak, akik testileg, lelkileg kifáradtak. Krónikus betegségek esetén, detoxikáció alkalmával a tisztulási folyamat támogatására. Bármely állapot kapcsán is alkalmazható, ahol a funkció elvesztése szerepet játszik.

Erdeifenyő
Azoknak, akik még a kevés foglakozás, vagy rossz bánásmód ellenére is hûségesek, ragaszkodóak. Gyávák és állandóan el akarják nyerni a gazda figyelmét.

Vörös vadgesztenye
Azoknak, akik úgy látszanak, mintha féltenék társaikat.

Ablaknál, ajtónál állhatnak és várják vissza a gazdát. Nagyon idegesek, ingerültek, ha a kicsinyeiket fenyegeti valami, és nehezen viselik az elválasztottságot. Azoknak jó ez a szer, akik gazdáiktól távol vannak.

Napvirág
Félelem-szer. A vészcsepp része, amely fõleg terror, pánik, fóbiák és rettegés esetén ad megnyugvást. Azoknak az állatoknak, akik szétrombolják a házat, ha egyedül hagyják õket, félnek, ha vihar van, villámlás, tûzijáték és erõs zaj.

Forrásvíz
Nem növénybõl készült.
Tükrözi a kemény, kezelhetetlen, engedetlen természetet, így makacs állatok kiváló szere.
Hajlamosak a szokások rabjaivá válni és merevségük megmutatkozik testi szinten is; merev izmok és izületek formájában. Akkor is jó, ha egy új egyed kerül a családhoz, de degeneratív izületgyulladás esetén is jól használható.

Szikárka
A koordináció, egyensúly témaköréhez tartozik. Bármilyen esetben használható, ott ahol a kiegyensúlyozatlanság a jellemzõ. Idegi panaszok és bénulások kapcsán is jól használt szer.

Ernyõs madártej
Bármely testi-lelki sokk esetén ajánlatos. Ez az esszencia is része a vészcseppnek. Visszahúzódónak tûnhetnek, fõleg trauma esetén. Bénulások és a biológiai funkciók elvesztése kapcsán is szóba jöhet. Kiváló kölykök, társak elválasztásánál, helyváltoztatásnál, új helyre költözésnél. Az elválasztással járó szorongás is tartozhat ehhez a virághoz.

Szelídgesztenye
Azoknak, akik mély kétségbeeséstõl és szorongástól szenvednek. Elveszetnek, elutasítottnak, remény nélkülinek érezhetik magukat. Úgy érezhetik, mintha elérték volna a teljesítõképességeik határát. Fizikális és idegi kimerülés. Fáradtnak és kimerültnek érzi magát; mély depressziós állapotok. Nem érdeklõdik a környezete iránt, elzárja magát a környezetétõl. Nehéz betegségek esetén jól használható.

Vasfű
Túlzottan aktív kutyáknak és macskáknak, akik nem bírnak az energiáikkal mit kezdeni, Makacs, önfejû egyedek, akik nehezen fogadják el a gazda utasításait, inkább a maguk feje után mennek. Stressz, ingerlékenység, idegesség, nyugtalanság jellemzi õket. Az ilyen egyedeknél érdemes az anyagcserét és a pajzsmirigyet is megvizsgáltatni.

Szőlő
Nagy önbizalommal rendelkezõ, domináns állatok, akik diktatórikus magatartásukkal, akaratos viselkedésükkel, önzõségükkel, rugalmatlanságukkal hívják fel erre az állapotra a figyelmet. Fájdalmak, nyomás, az izületek merevsége, magas vérnyomás, májproblémák elõfordulhatnak testi szinten ezeknél az gyedeknél.

Dió
Olyan állatoknak, akik egy nagy változáson mennek keresztül, ebbõl kifolyólag a környezet ingerei idegesíthetik õket, a változásra labilisan bizonytalanul reagálnak, önbizalom hiányban szenvedhetnek. Ez az állapot elvezethet betegségek kialakulásához. Tulajdonosváltás, költözés, kasztráció esetén javallott, valamint segíthet az idõs állatoknak és az újszülötteknek egyaránt.

Békaliliom
Visszafogott, büszke egyedek, akik elkülönítik magukat a többiektõl. Magányosak, megközelíthetetlenek. Nyaki és háti fájdalmak, izommerevség, bõrproblémák esetén is javallott.

Fehérvirágú gesztenye
Nyugtalan, állandó aggódás kíséri; nagy belsõ feszültséggel küzdõ egyednél jól alkalmazható. Nem képes koncentrálni, lehangolt. Képtelen elaludni, vagy nagyon korán felkel. Kifáradás, feszültség is elõfordulhat.

Rozsnok
Elégedetlen, bizonytalan állatoknak, akikben a kitartás hiányzik. Értelmes, könnyen tanuló egyedek. Érdektelennek is tûnhetnek, habár az új ingerek érdekesek, de egy idõ után nem törõdnek velük. Gyakran fellép az ilyen állapotban a rombolási kényszer és az önagresszió, önmagát károsító magatartás.

Vadrózsa
Apatikus, érdektelen, az életerõ és motiváció hiánya jellemzi õket. Alig mozognak már, üres a tekintetük, energiahiányban szenvednek, rezignáltak. Ezt az állapotot igen jól meg kell vizsgálni, ha az elõbb felsorolt jelenségekkel találkozunk, fennáll-e az élni akarás.

Fűzfa
Rossz hangulatú egyedek, mogorvák, morognak és vicsorognak. A rossz körülmények között tartott állatoknál, fõleg kutyáknál elõforduló állapot. Ilyen lehet a láncon tartott kutyák esete, akik áldozatnak érezhetik magukat, elnyomott harag tombol bennük. Olyanok, mint egy kitörni kész vulkán. Esetleges fizikai tünetek között kell említeni a bõrproblémákat, az epe és a májpanaszokat, a reumatikus fájdalmakat.
 
Elsősegély  csepp:

Az Elsősegély csepp (rescue remedy) a legtöbbször használt, legismertebb bach-virágterápiás készítmény. Minden olyan esetben alkalmazható, amikor úgy érezzük kedvencünknek gyors segítségre van szüksége.

A keveréket Edward Bach állította össze, és kifejezetten akut helyzetekben használta. Alkalmazása, amint azt a neve is elárulja, elsősorban vészhelyzetekben, hirtelen jelentkező fájdalmak, baleset, ijedtség, nagyfokú stressz, vagy trauma esetén ajánlott.

Rendkívül hatékony többek között az alábbi esetekben:

 • Baleseteknél, a balesetek miatti károsodások enyhítésére
 • Műtét utáni regenerálódás esetén
 • Hirtelen előtörő fájdalmak, görcsök enyhítésére
 • Hirtelen fellépő betegségtüneteknél, allergiás rohamok csillapítására
 • Külsőleg (borogatás formájában): sebek, duzzanatok, csípések hatásainak enyhítésére
 • Ijedtség, nagy stressz, erős félelmek (után, közben, előtt)
 • Állatorvostól való félelem

Alkalmazása
Az elsősegély csepp nem mindent gyógyító csodaszer, felhasználási területéből adódóan csak rövidtávú szedésre ajánlott. Szedési gyakorisága az állapottól függ.
Súlyos megrázkódtatás esetén akár negyedóránként is adható,szájon át 3-4 cseppet. Csak állapotjavulásig adjuk.
Súlyos balesetek és sérülések esetén szedése nem helyettesíti az alapos állatorvosi vizsgálatot, sem egyéb szükséges állatorvosi beavatkozást.
Az elsősegély csepp öt virágeszenciát tartalmazó keverék, amely az alábbi összetevőkből áll:

 • Napvirág: túlfokozott izgalmi állapot, pánik megelőzésére ill. enyhítésére
 • Cseresznyeszilva:túl erős félelem, kontrollálatlan fizikai tünetek: remegés, akaratlan vizeletürítés stb…
 • Iszalag:  segít az eszmélet megtartásában, ájulás esetén hatásos
 • Nebáncsvirág:túlzott fájdalom, cselekvési kényszer, izgatottság, türelmetlenség megelőzésére ill. enyhítésére
 • Ernyős madártej:  testi és/vagy „lelki” eredetűsokk, trauma enyhítésére

 
Használatról
Az állatok kapcsán is beszélhetünk lelki bajokról, azonban természetesen nem azonosítva az emberi és állati lelket. Bárhol is élünk, bármilyen kapcsolatban is vagyunk az állatokkal; az ember állat viszony meghatározó része életünknek. Az állatoknak is vannak érzelmei, rájuk is hatással van a stressz bármilyen formája. Reagálnak a környezet változására, gazdáik érzelmi állapotára stb.

Állatoknál történő használat
Megfigyelhetõ náluk a túlérzékenység, lehangolt állapot, magányosság v. elválasztottság érzése több más érzelemmel együtt. Ha a szeretõ gondoskodás nem elég és a fizikai betegséget fõleg az érzelmi állapot diszharmóniája okozza, akkor a Bach esszenciák segítséget nyújthatnak. Az esszenciák hatékonyan, gyengéden, minden mellékhatástól mentesen segítenek olyan konkrét problémáknál, mint a félelem, szeparációs stressz, hiperaktivitás, betegségbõl való felépülés, krónikus betegségek, túlzott mértékû tisztálkodási kényszer, féltékenység, agresszió, utazás, szállítás során fellépõ szorongás, tanulási nehézségek és még sok minden egyéb.
 
A Bach virágterápia módszere állatoknál is nagyon jó eredménnyel használható, azonban az alkalmazásához egy kicsit más szemléletmód szükséges. Más maga az az út, ahogy eljuthatunk a megfelelõ virágok kiválasztásához. Itt csak közvetett kérdezés van; a gazda vagy tudja, vagy sejti kedvence viselkedésének mozgatóit, vagy nem. Azonban aki elmélyül az egyes szerek lényegében és ismeri az állatok reakcióit, viselkedését nincs nehéz dolga. Ennek elsajátítására ösztönöznék mindenkit, hiszen kedvencünk iránt érzett felelõség és szeretet tehet minket hatékony segítõvé.
A Bach-virágterápia három fõ alkalmazási területen használható:
- (1) a lelki harmónia fenntartása és/vagy helyreállítása.
- (2) stresszhelyzetek akut kezelése: válságszituációk;
- (3) akut és krónikus testi és lelki betegségek nagyszerű kiegészítõ kezelése: különösen az ún. multifaktoriális, vagyis több tényezõre visszavezethetõ betegségek (rákos betegségek stb.), és a "pszichoszomatikus" panaszok kezelése pl.: allergiás betegségek esetén javallott.

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.