A tibeti gyógyászat

A tibeti gyógyászat
Szerző: Nagy Zoltán
Megjelenés: 2008
Kiadó: Trajan
ISBN: 978-963-86624-3-9
Terjedelem: 174
Állapot: Új
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 190
Ár:
Ár:3,750 Ft

A könyv tartalmáról

Mai világunkban, amikor már látszanak a nyugati orvostudomány hiányosságai, egyre inkább előtérbe kerülnek a hagyományos gyógyászati rendszerek.
Kötetünk ezek egyikének, a tibeti medicinának, eme évezredes hagyományon nyugvó sértetlen, töretlen tudománynak bemutatását tűzte ki célul. Külön érdekesség, hogy a nyugati világot először hazánk fia, Kőrösi Csoma Sándor tudósította a tibeti kultúra ezen sajátos eleméről.
Az olvasó megismerheti az alapot adó Négy Tantra, a Gjüsi szerkezetét és vázlatos tartalmát, az élet kialkulásáról, a test működéséről és a halálról alkotott elképzeléseket. Bepillantást nyerhetünk a betegségek okairól és létrejöttükről, a diagnosztikai eljárásokról, a gyógyítás eszközeiről és módszereiről, az orvosságként alkalmazott szerekről szóló tanokba. Szó esik a helyes táplákozás alapelveiről, az egészség megőrzésében és visszanyerésében oly fontos szerepet játszó helyes életvitelre vonatkozó tanácsokról, és a tibeti medicina sok más eleméről is.

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.