Reumatológia masszőröknek - továbbképzési füzetek 12.

Reumatológia masszőröknek - továbbképzési füzetek 12.
Szerző: Bálint Péter
Megjelenés: 2005
Terjedelem: 40 oldal A/5
Állapot: Új
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 6382
Ár:
Ár:1,750 Ft

A könyv tartalmáról

Reumatológia masszőröknek - továbbképzési füzetek 12.
A/5 méret

Ez a továbbképzési füzet, mint címében is szerepel, a reumatológiát szeretné Önöknek bemutatni.

Segíteni szeretné Önöket, hogy a munkájukhoz szükséges stúdiumot elsajátítsák, felkészüljenek a vizsgákra. Szükségük van erre a tudásra, hiszen legtöbbjük, legtöbbször mozgásszervi betegeket fog gyógyítani.

Minden új könyv megírása előtt fel kell tenni a kérdést, hogy valóban szükség van-e rá?

E füzetre, úgy gondolom, szükség van.

A fürdősmasszőr képzést segítő jegyzet 1980-ban jelent meg dr. Frőhlich Lóránt és dr. Szirtes László szerkesztésében és 1984-ben dr. Csermely Miklósné jegyzete, mely a gyógymasszőr-képzés alapjául szolgált.

Az eltelt időben sokat változott e szakma, ismereteink sok tekintetben bővültek, persze az új tudás sem teljes; újabb és újabb kérdések merülnek fel.

Gondoljunk csak arra, hogy újabb betegségeket is megismertünk az elmúlt években.

Ki gondolta volna 15 évvel ezelőtt, hogy az AIDS-ről, annak mozgásszervi vonatkozásairól illik egy jól képzett gyógymasszőrnek hallania?

Vannak olyan betegségek is, melyek akkor is ismertek voltak, de előfordulási gyakoriságuk bizonyos foglalkozások, sportok elterjedésével, az átlag életkor növekedésével, vagy a környezet változásával megnőtt.

Természetesen ez azt is jelenti, hogy ezen könyv tartalma is állandóan felülvizsgálandó, valamint azt is, hogy az Önök képzésében az élőszó, az előadások továbbra is fontosak, hiszen ezeket egyetlen új könyv sem pótolhatja.

Ez a továbbképzési füzet az Önök gyakorlata, munkája ismeretében kívánja a reumatológiát bemutatni.

Ezért részletesen tárgyalja a lágyrészek (izom, ín stb.) megbetegedéseit valamint a gyakran előforduló ún. népbetegségeket, mint pl. az arthrosist vagy a csontritkulást.

Megismerkednek majd foglalkozási betegségekkel és súlyos, eseteként halálhoz vezető gyulladásos ízületi megbetegedéseket is.

Szeretne ez a füzet is olyan útmutató lenni, melyből elsajátítva a reumatológiai alapjait, Önök méltó társai lehetnek az orvosoknak, gyógytornászoknak, fizioterápiás asszisztenseknek, nővéreknek közös betegeik gyógyításában.

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.