A lágyrész mobilizáció elmélete és gyakorlata O

A lágyrész mobilizáció elmélete és gyakorlata O
Szerző: Koltainé Balázs Éva
Megjelenés: 2007
ISBN: 9637152628
Terjedelem: 65 oldal
Állapot: Új
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 1281
Ár:
Ár:2,950 Ft

A könyv tartalmáról

A lágyrész-mobilizációs technikák elmélete és gyakorlati alapjainak ismerete ma már nélkülözhetetlen a gyógytornászok (fizioterapeuták) munkájában. A lágyrészek differenciált vizsgálatával és értékelésével egy új terápiás út nyílt meg a lágyrész-patológia területén.
Az ízületi komplexumot alkotó peri- és intraartikuláris lágyrészek, izmok, inak, izomfasciák, aponeurosisok, ízületi tok, szalagok meghatározzák az izületek artro. és oszteokinetmaitkai mozgását, ezért minden olyan szöveti károsodás, amely a kontraktilis és nem kontraktilis lágyrészeket érinti, megváltoztatja a normális szöveti és mozgásszervi funkciókat.
A gyógytornászok mozgásterápiás tevékenysége ma már megköveteli a passzív manuális módszerek ismeretét, hogy a klinikai gyakorlatban a megfelelő, célzott technikákkal rövid idő alatt hatékony és jó terápiás eredményt érjenek el.

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.