Gyógynövénytől a gyógyításig - Farmakognózia – Fitokémia – Fitoterápia – Biotechnológia

Gyógynövénytől a gyógyításig - Farmakognózia – Fitokémia – Fitoterápia – Biotechnológia
Szerző: Szőke Éva
Megjelenés: 2019, Semmelweis Kiadó
ISBN: 9789633314784
Terjedelem: 600
Állapot: új
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 7043
Akciós ár:
Ár:14,500 Ft
Régi ár:
Régi ár:15,000 Ft

A könyv tartalmáról

Gyógynövénytől a gyógyításig

Farmakognózia – Fitokémia – Fitoterápia – Biotechnológia
 
A könyv elengedhetetlen ismeretanyagot nyújt a gyógyszerészhallgatóknak, gyógyszerészeknek, a gyógynövény-terápia iránt érdeklődő szakembereknek.
Ez a könyv egyszerre nehéz és könnyű, tudományos és olvasmányos, konzervatív és modern. Egyedülálló módon, integráltan tárgyalja a farmakognózia széles spektrumát.
Számos színes fénykép, didaktikus ábrák, precíz leírások mutatják be a Kárpát-medence és a nagyvilág gyógynövényeit, azok használatát, a hatóanyagokat, a biológiailag aktív molekulák szerkezeti képletét és bioszintézisét, a kedvező vagy a mérgező hatások mechanizmusát.
Analitikai, szerkezetkutató és biotechnológiai módszertani leírások is gazdagítják a könyvet.
A gyógynövények és hatóanyagaik a korszerű biogenetikai szempontok szerinti csoportosításban kerülnek bemutatásra.
Nemcsak az egyetemi hallgatók, a gyógyszerészek és orvosok, a szakképesítésben és továbbképzésben résztvevők, hanem a gyógynövények iránt érdeklődő minden olvasó örömmel és haszonnal forgathatja e gondosan szerkesztett, igényes könyv lapjait. (Prof. Dr. Szalay Ferenc, MTA orvostudományok doktora)

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.