Egészség minden napra - értelmi, lelki és fizikai életünkben

Egészség minden napra - értelmi, lelki és fizikai életünkben
Szerző: Bokor Katalin
Megjelenés: 2008
ISBN: 9789630653343
Terjedelem: 384 oldal
Állapot: új
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 7018
Ár:
Ár:5,000 Ft

A könyv tartalmáról

 
Egészség minden napra - értelmi, lelki és fizikai életünkben
Bokor Katalin
 
... Minden napra, januártól - decemberig ... IGEN minden nap, illetve minden reggel, az az első „feladatom”, hogy megköszönöm a jó Istenemnek az életemet, hogy lábaimra léphetek, hogy járni  és beszélni is tudok. Az idei év úgy kezdődött, hogy egy kis pihenés után már január végén elkezdtem írni ezt a könyvet. Ilyen gondolatokkal: minden napra külön téma, úgy, ahogy a jó Isten Szent Lelke által adja a gondolatokat ... Most, hogy a végére értem, nem lehet szavakban kifejezni hálámat, hogy megsegített,  hogy érzem Ő is áldását  adja rá, hiszen „Vele” írtam.  Nagyon hálás és boldog vagyok, hiszen egy év hosszú, mégis a 365 oldalas könyv, június végére már kiadásara került... Az Ő kegyelme és az Ő nagy csodája. Köszönöm neki.

Januártól - decemberig, változó időszakok, változó témák és tanácsok, melyekre ha odafigyelünk, megkönnyíthetik a mindennapi értelmi, lelki problémáinkat csökkenthetik  fizikai fájdalmainkat,  segíthetik lenyugtatni lelki háborgásainkat, s talán sok sok olyan dologra felhívhatják értelmi világunkat, amelyeket eddig közömbösen szemléltünk. Bár egy fejezetet sokkal könnyebb megírni, hiszen folytathatom, addig míg be nem fejezem a témát, mégis hiszem, hogy így fiatalok és idősek egyaránt  sokkal könnyebben megértik, átélik az egyes lapok mondanivalóját. Tömören, a tárgyra térve, ha sietős is a dolguk, de egyetlen oldal elolvasása is „meditálásra” adhat alkalmat, miközben dolgozom.

Ha a kedves Olvasó a Tárgymutatót végig nézi, láthatja, hogy milyen széles körben talál mindennapi gondjaira tanácsokat. Kezdve januártól, a rövid ideig tartó, áldott napfény kihasználásától, a  kellő mennyiségű folyadékbevitel szükségességéről, a vér összetétele ismeretének fontosságáról, a „családi, otthoni fészek melegen tartásától, az immunrendszerünk erősítésének fontosságáról, a meleg nyári napok helyes kihasználásától, a megpihenni vágyó  betegeink ápolásáról, s a szeretet mindennapi gyakorlásáról – nemcsak a karácsonyi időben való megünnepléséről, -  mindenről olvashat. 

Mivel lassan húsz éve, hogy előadásokat tartok kis hazánkban s külföldön egyaránt, s ugyancsak ennyi ideje járnak hozzám a betegek, akik a brazil típusú terápiák által szeretnének meggyógyulni, alkalmamat nyújtottak, hogy beláthassak elég sok család életekbe. Ezért foglalkozom könyvemben a feleség és férj, illetve az anya és apa helyzetével a családban, s természetesen külön oldalakat írtam a várt gyermekáldással járó örömökkel és problémákkal. Az óvódás vagy iskolás gyermekek napi gondjaival, a nyári vakáció jó megszervezésével, a szülők a gyermek tanáraival való jó kapcsolat, kialakulásának szükségességére is igyekeztem felhívni a kedves olvasó figyelmét.

Természetesen hű maradtam önmagamhoz abban is, hogy a télire való előkészület fontossága sem hiányzik a könyvből. Az idejében elkészített ivólevekre, kompótokra, lekvárokra, lecsókra is felhívom a kedves Anyukák figyelmét, melyet minden adalék és tartósítószer nélkül elkészíthetők.

Örüljünk annak, hogy ha tél is beköszönt, s nyáron fizikai szerveinket jól elláttuk egészséges nyers gyümölcsökkel, zöldségekkel, most a hosszabb téli estéken lesz időnk egy kicsit „befeléfordulni”, lelkileg táplálkozni, feltöltődni, s talán ha igazi szeretet él bennünk, régen nem látott ismerőseinket, rokonainkat,  vagy idős, magányos embertársainkat is meglátogatni, örömöt, lelki melegséget nyújtani nekik.

Tapasztalt orvosokat kértem fel a könyv lektorálására, hogy véletlenül se eshessek olyan hibába, ami később magamnak okozna lelki gondokat.

Az eddigi tapasztalataim  szerint, hallgatóim, betegeim, s könyv-vásárlóim szeretik a könyveimet ... Van, aki eleve telefonon keres, és kéri, hogy küldjek neki  az új könyvemből, mert neki minden eddig megjelent könyvem a polcain sorakozik, hadd legyen ez is közöttük. Biztos vagyok benne, hogy ezek az emberek, nem laponként fogják olvasni, hanem minél hamarabb szeretnének a könyv végére érni, hogy ezután csak a „felidézés” miatt újból és újból kikeressék azokat az oldalakat, melyek legjobban tetszettek.

Kérem olvassák el, a mellékelt  ajánlásokat,  s hiszem, hogy mindjárt arra gondolnak majd.  „Ezt a könyvet el kell olvasni.”  Nekem nagy örömöt okoznak, ha visszajelezve megírják őszinte véleményüket bármelyik könyvemről. Csak így lehet,  a véletlenül is előforduló hibákat kiküszöbölni.

Szeretem ezt a meghatározást: „Isten mindent meg tesz értünk, de semmit sem helyettünk.”

Így kell nekünk is mindannyiunknak megtenni a maga részét ott, ahova a jó Isten állított: örömmel és jó kedvvel, hiszen, ha így végezzük a reánk bízott feladatot magunknak, valamint környezetünknek is jót teszünk. 

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.