A daganatos betegek gondozása

A daganatos betegek gondozása
Szerző: Kalabay László
Megjelenés: 2011
ISBN: 9789633312018
Terjedelem: 117
Állapot: új
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 6477
Ár:
Ár:2,400 Ft

A könyv tartalmáról

A daganatos betegek gondozása

Ez az összeállítás azzal a szándékkal íródott, hogy ismertesse a daganatos betegek gondozása során felmerülő legfontosabb témaköröket. Elsősorban az alapellátásban történő gondozás szempontjából készült, de a teljességhez hozzátartozik, hogy a családorvos, háziorvos is ismerje az onkológiai szakellátásban alkalmazott kontrollvizsgálatok rendjét, az ott rendelt gyógyszerek mellékhatásait, hiszen nagyon sokszor őhozzá fordul kérdéseivel, problémáival a daganatos beteg. Az onkológiai betegek lelki gondozása, a terminális állapotban lévő betegek ellátása is az alapellátó orvosra hárul.
Az onkológiai gondozás menetét számos jogszabály és hivatalos ajánlás szabályozza. A kézirat írásának idejében érvényes dokumentumokat használtuk, ahol nem, azt jelöltük. A könyv terjedelme miatt természetesen nem tudtunk kitérni mindegyikre. Az ajánlások és jogszabályok változásának követése az olvasó feladata. Kívánjuk, hogy haszonnal forgassák a könyvet belgyógyászok, onkológusok, szakorvosjelöltek és érdeklődő orvostanhallgatók egyaránt.

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.