Amit a kemoterápiáról tudni kell

Amit a kemoterápiáról tudni kell
Szerző: Prof. Dr. Eckhardt Sándor (Szerk.)
Fordította: Dr. Katona Csilla
Megjelenés: 2008
Kiadó: Spring Med Kiadó
ISBN: 9789639695566
Terjedelem: 64
Állapot: antikvár
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 4425
Ár:
Ár:1,600 Ft

A könyv tartalmáról

Amit a kemoterápiáról tudni kell
 
Springmed betegtájékoztató füzetek
 
"A daganatos betegség diagnózisa számos kérdést és világos, érthető válaszok iránti igényt vet fel. Reméljük, hogy az amerikai Rákellenes Intézet (National Cancer Institute, NCI) kiadónk gondozásában magyar nyelven megjelent és a magyarországi viszonyokra adaptált, továbbá hazai hasznos informá-ciókkal kiegészített füzete segít ebben.
A kiadvány a rákos betegségben szenvedők és kemoterápiában részesülők számára íródott. Ismerteti ezt a kezelési formát, az esetleges mellékhatásokat és megelőzési lehetőségeiket. A betegség ellen vívott küzdelemben nagy segítséget nyújthat, ha tudjuk, mi magunk mit tehetünk a siker érdekében, hogyan segít-hetünk magunkon, és hogyan érezhetjük magunkat ismét biztonságban. Táplálkozzunk megfelelően, hogy erősebbek legyünk! Kerüljük a náthás és influenzás embereket! Pihenjünk sokat! Beszéljünk az érzéseinkről, mert fontos kezelnünk az esetleg feltoluló haragot, szomorúságot vagy félelmet. Nélkü-lözhetetlen az együttműködés az egész-ségügyi személyzettel.
Fontos tudnunk, hogy a jelen kiadvány csupán útmutató. Az önmagunkon segítés sosem helyettesíti a szakszerű egészségügyi ellátást. Bármely, a kemoterápiával kapcsolatos kér-déssel, valamint a mellékhatások észlelésekor forduljunk az orvoshoz vagy a nővérhez!
A Magyar Rákellenes Liga, a Rákbetegek Or-szágos Szövetsége és A "Rák Ellen az Em-berért, a Holnapért" Társadalmi Alapítvány Támaszadó Szolgálatainak munkatársai kész-séggel segítenek a rászorulóknak hasznos tanácsokkal, információval. A betegszerve-zetek elérhetőségét is megtalálja ebben a füzetben.
Azokat a szavakat, amelyek esetleg magya-rázatra szorulnak, a Szójegyzék - orvosi szak-kifejezések magyarázata című fejezetben rövid definícióval ellátva soroljuk fel."

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.