Tökéletes egészség az ájurvéda segítségével

Tökéletes egészség az ájurvéda segítségével
Felszabadíthatjuk a szellem gyógyító erejét
Szerző: Deepak Chopra
Megjelenés: 1992
Kiadó: Édesvíz
ISBN: 963-7940-60-x
Terjedelem: 330
Állapot: Antikvár
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: 136
Ár:
Ár:3,850 Ft

A könyv tartalmáról

Tökéletes egészség az ájurvéda segítségével
A szerző neves szakértő, aki jelen könyvének első részében pontosítja fogalmainkat, hogy mit is nevez(het)ünk tökéletes egészségnek. Kb. 100 oldalon belül található a Maharisi Ájurvéda testtípustesztje, mellyel  könnyedén beazonosíthatja, hogy pontosan hová, mely testtípusba tartozik. Szó esik arról, hogy mi áll a természet tervrajzában, és hogyan borul fel a dosák egyensúlya, valamint az egyensúly helyreállításának módjáról.

A második részt a kvantummechanikai emberi testnek szenteli. Kvantumgyógyászat, pancsakarma, transzcendentális meditáció, pulzusdiagnosztika, boldogságtechnika, zene- és aromaterápia mind-mind részét képezik a lehetséges gyógymódoknak. Ezen módszerek leírásában mindenki megtalálhatja azt, ami érdekes, hihető, megvalósítható, és a legmegfelelőbb.

A harmadik rész összhangba hozza az olvasottakat a gyakorlatba is átültetőket a természettel a napi és évszakonkénti menetrend és a  gyakorlatok végrehajtásával. Szerepel ebben a részben a többi között a testtípus szerinti étrendek, a hat alapíz, és az agni (emésztő tűz) részletes leírása; egy mindenki számára áldásos étrend. a testgyakorlás címszó alatt képekkel illusztrálva megtalálható a napüdvözlet, akülönböző jóga-pozíciók és a kiegyensúlyozott légzés.

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.