Gyógyítás oszteopátiával - a csont-izom rendszer harmonikus működése

Gyógyítás oszteopátiával - a csont-izom rendszer harmonikus működése
Szerző: Peta Sneddon - Paolo Coseschi
Fordította: Tótisz András
Megjelenés: 2001
Kiadó: Édesvíz
ISBN: 9635284926
Terjedelem: 120
Állapot: Antikvár
Nyelv: Magyar
Termékazonosító: books 1572

A könyv tartalmáról

Gyógyítás oszteopátiával - a csont-izom rendszer harmonikus működése
Andrew Taylor Still, az oszteopátia megteremtője 1883-ban kezdett csontokat helyre rakni kezelésein. Ekkor alakult ki gondolkodásmódja, amely az idegrendszerre vonatkozó kutatásokra és forradalmian új elvekre épült. Nemcsak átvette a csontkovácsok ősi művészetét, hanem megfelelő gyógyászati rendszerré is fejlesztette. Iskolájában azt tanította, hogy a betegségeket húzódások, megrázkódtatások és más traumák okozzák, amelyek befolyásolják a vérkeringést és az idegrendszer működését. Öröksége tovább élt, tanítványai folytatták a munkáját, és tovább fejlesztették elméletét és gyakorlatát.
Az oszteopátia a gyógyítás teljes és jól elkülöníthető rendszere, amely az egészség és betegség kérdésében megközelítést és cselekvési módot is kínál. A diagnózis és a kezelés során használt eljárások a test struktúráin belül és azok között lévő mechanikus kiegyensúlyozatlanságok megszüntetésével elősegítik a test egészséges működését. Struktúrák alatt az izmokat, csontokat, inakat, szerveket és a fasciát értjük. A struktúrák mechanikus kiegyensúlyozatlanságának korrigálása megőrzi, sőt javítja az idegrendszer és a csont-izom rendszer harmonikus működését.

A szerző művei

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.