Aszepszis, antiszepszis - Fertőtlenítési és sterilizálási alapismeretek

Aszepszis, antiszepszis - Fertőtlenítési és sterilizálási alapismeretek
Szerző: Szabados Tímea
Megjelenés: 2013
ISBN: Kádix Kiadó
Állapot: új
Nyelv: magyar
Termékazonosító: 7039
Ár:
Ár:2,900 Ft

A könyv tartalmáról

Aszepszis, antiszepszis
 

Az egészségügyben nincs olyan terület, ahol ne kellene ismernie a szakdolgozóknak az aszepszis-antiszepszis szabályait. A fertőzés elleni harc csak úgy lehet hatékony, ha az ápoló, az asszisztens ismeri a kórokozók átvitelének útjait, és azokat a módszereket, amelyekkel meg tudja akadályozni a kórokozók szétterjedését. Az egészségügyi intézményekben a szakszerűen végrehajtott és szigorúan ellenőrzött fertőtlenítő, sterilizáló tevékenység a nozokomiális fertőzések megelőzésének egyik legfontosabb területe. A fertőzések megelőzésének kulcsa és lehetősége a steril eszközök, műszerek, anyagok alkalmazásával az egészségügyi szakszemélyzet kezében van.
Az egészségügyi szakképzésben, a különböző tagozatokon a fertőtlenítés-sterilizálás elsajátítására fordítható óraszám nagyon eltérő (van ahol nagyon kevés), a tananyagtartalom mennyisége viszont hasonló. Ez a könyv ezen ismeretek megtanulásában ad segítséget a leendő egészségügyi szakdolgozók számára.

Webáruházunk oldalain található információk, illetve termékek nem helyettesíthetik a megfelelő szakember/orvos véleményét, amennyiben egészségügyi problémája van, kérjük minden esetben forduljon háziorvosához.